keskiviikko 14. elokuuta 2013

Hempeitä kukkasia + kuinka muokkaan kuviani -haaste

Köpiksen ostoksista testiin pääsi suht nopeaan OPI:n Mod About You -lakka. Lakka suorastaan huusi seurakseen hempeitä, kukkaisia water decals-kuvioita. Mitäpä sitä siis suotta vastustelemaan, vaan laitoin lakan seuraksi kynsille kukkasia.


Mod About You -lakan koostumus on kyllä melko hankala. Laitoin kynsille kolme kerrosta ja siltikin osassa kynsiä näytti siltä, että en saanut lakkaa tasaantumaan sitten millään. Mutta lakan värisävy on kyllä kaunis ja mielestäni soveltuu oikein hyvin koristelujen pohjaksi vaaleutensa ansiosta. Tosin jokin aika sitten en olisi osannut kuvitellakaan, että haluaisin ostaa ja laittaa kynsilleni jotain näin ällösöpöä lakkaa =D


Viimeisen kuvan avulla voisinkin näyttää vertailun siitä, kuinka muokkaan kuviani. Sain haasteen From Glitter to Creme -blogin Junelta, kiitoksia haasteesta :)

Säännöt:
1. Kiitä tietenkin haasteen antajaa taas tästäkin urakasta!
2. Sisällytä postaukseen alkuperäinen täysin muokkaamaton kuva ja muokattu kuva.
3. Kerro mitä yleensä teet, kun muokkaat kuvia blogia varten sopivaksi. Mitä ohjelmaa käytät?
4. Haasta viisi muuta bloggaaja
a!

Käytän kuvankäsittelyssä netistä ladattua ilmaisohjelmaa Gimp 2.8. Minusta tuntuu, että ohjelma saattaa olla hieman turhan pro versio minulle, olisi varmastikin olemassa helppokäyttöisempiäkin kuvankäsittelyohjelmia näin asiaa osaamattomalle.

Tässä on alkuperäinen kuva, ei siis ole vielä käsitelty mitenkään.
Tässä taasen kuva on käsitelty Gimp-ohjelmalla.
Ja mitä eroa näillä sitten on? No eipä paljon mitään. Se mitä kuville teen on pelkästään kuvan rajaus ja vesileiman lisääminen kuviin. Vesileiman lisäämisenkin olen onnistunut tekemään niin vaikeaksi. Netistä löytyi todella hyvät ja selkeät ohjeet kuinka Gimp-ohjelmalla voi tehdä oman vesileiman ja lisätä sen sitten kuviin kätevästi Brush-toiminnon avulla. Vaikka seurasin ohjeita ja kaikki mielestäni onnistui, vesileiman sivellin ei vain koskaan päivittynyt Gimp-ohjelman Brush -listaan... Joten joudun lisäämään vesileiman kuvan päälle tasona, jonka jälkeen häivytän sen värejä ja saatan muuttaa sen mustasta valkoiseksi riippuen kuvan pohjaväristä. Tämän jälkeen upotan tason kuvaan ja vien rajatun kuvan uudestaan alkuperäisen kuvan päälle, en siis tallenna. Korvaa / Vie -toiminnolla kuvan tiedostomuoto säilyy .jpg muodossa ja kuvan koko suht siedettävänä.

Kamerana minulla on Canon Ixus 105. Kamerassa pystyy säätämään asetuksia paljon manuaalisesti, mikä on hyvä, koska automaatilla otetut kynsikuvat ovat väreiltään yleensä liian sinisiä. Mutta koska kamerani ei ole mikään ihmevekotin, vaan ihan tuollainen tavallinen taskupokkari, minun täytyisikin opetella kuvien muokkausta enemmän. Olen yrittänyt häivytellä kuvista karvoja yms. mutta lopputulos on aina se, että näyttää niinkuin sormessa olisi reikä, vaikka olen yrittänyt kopioida oikean sävyn sormesta / lakasta ja vasta sitten varovasti korjailla roskia pois. Mutta en vaan osaa =D Ehkä joku päivä se jopa onnistuu.

Täytyy kyllä myöntää, että kun olen alkanut valokuvata kynsiäni tämän blogin perustamisen myötä, olen kiinnostunut valokuvaamisesta ihan eri tavalla muutenkin :) 

Se, minkä haluaisin ostaa aika piankin, on ns. lightbox alias valoboksi :) Tällä hetkellä kuvia ottaessani joudun kirmailemaan ympäri asuntoa etsien parasta valaistusta, ja siitä johtuen taustat kuvissa ovat mitä ovat. Erityisen paljon tämä otti päähän, kun otin swatch-kuvia viimeisimpään ostopostiin ja en saanut niihin hillittyjä, samanlaisia taustoja valaistusolosuhteiden takia. Ja varsinkin syksyn taas lähestyessä, ja päivän valon himmentyessä, lightbox olisi aika ehdoton hankinta pimeneviin iltoihin ja kuvauksiin.

Käytetyt lakat & tarvikkeet:
 • Orly: Bonder Rubberized Basecoat
 • OPI: Mod About You (x3)
 • Water decals BLE024
 • Inm: Out The Door Top Coat
6 kommenttia:

 1. Ihanat kynnet, ihan mun näköset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tykästyin noihin kyllä itsekin, aika olivatkin hieman hempeät :)

   Poista
 2. Nätit kynnet, miksi tuon väristen lakkojen pitää aina olla vähän hankalia :D

  Mullakin heräsi pitkästä aikaa into valokuvausta kohtaan näin kynsijuttujen kautta :D Ja suosittelen lightboxin hankkimista, mä oon ainakin tosi iloinen kun hankin sellaisen :) Ei tarvitse enää pelätä syksyn tuloa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :)

   Mistä sinä tilasit oman lightboxisi? Ja kuuluiko siihen kaikki tarvittavat, lampuista lähtien? En ole vielä valitettavasti kerennyt perehtyä niiden tilaamiseen ollenkaan, mitä ja mistä ja miten ja ja :)

   Poista
  2. Tilasin ebaysta semmoisen perus Kiina lightboxin, maksoi postikuluineen vähän päälle kympin. Rahaa menikin enemmän valaisimiin ja lamppuihin, yksi sopiva lamppu mulla olikin jo, niiden lisäksiostin ikeasta kaksi tällaista: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/40063986/ vähän kalliimpia kuin tuo perus tertial-valaisin, mutta nuo sopii tuohon tilaan paremmin. Voisinkin joskus laittaa blogiin jonkun kuvan tosta, vaikea selittää näin sanoin :D

   Pääsyy siihen miksi ostin valaisimet erikseen oli että saisin itse valita lampun kylmyyden. Päädyin loppujen lopuksi ostamaan Prismasta 4000k lamput, suht edullisia(8e/kpl?) ja on toiminut oikein hyvin :) Kieltämättä oli aikamoinen projekti kun Ikeaakaan ei täällä päin ole ja mietin tosi kauan eri vaihtoehtoja. Nyt oon kuitenkin tosi iloinen että mulla on tuo viritelmä :) Mutta jos ei halua lähteä hankkimaan kaikkea eri kaupoista, niin ainakin Verkkokauppa.comilla oli jotain kohtuuhintaisia lightbox-settejä.

   Poista
  3. Kiitos tosi paljon laajasta vastauksestasi! :) Helpottaa huomattavasti tulevan boxin hankintaa itselle :)

   Olisi tosi kiva jos viitsisit laittaa blogiisi kuvan tuosta viritelmästä, mielenkiinnolla sen näkisin :) On nimittäin vähän hämärän peitossa, että mistä kaikista suunnista sitä valoa pitää sinne laittaa =D

   Poista

Kiitoksia kommentistasi :)
Thanks for your comments, you can leave it also in English :)