maanantai 17. helmikuuta 2014

Miten tunnistaa feikki OPI:n kynsilakka

Olen jo aiemmin höpötellyt tässä postauksessa (kääk! blogini toinen postaus ja sen on kyllä näköinenkin...*myötähäpeää itselleni* ), että epäilen vahvasti Kyprokselta ostamiani OPI:n lakkoja feikeiksi. En ole kuitenkaan saanut lopullista vahvistusta niiden feikkiydelle tai aitoudelle, joten tähän asti ne ovat napottaneet tyytyväisenä tuolla muiden OPI -lakkojen seassa minun pälyillessä niitä välillä epäluuloisena... Mutta nyt niille tuli lähtö, feikkejä mitä feikkejä!

Thulian In Wonderland -blogissa onkin tehty hyvä ja kattava postaus aiheesta jo aiemmin. Näihin OPI:n feikkilakkojen tunnistusvinkkeihin lisäisin vielä tämän oman havaintoni, mikä itselleni vahvisti lakkapullojen olevan kopioita. (Tai siis näin ajattelin, nyt jos joku huikkaakin kommenttiboksiin että eikun ihan aidoissakin OPI:n lakkapulloissa on tuollainen juttu ;D )

OPI:n lakkapulloissa on hyötykäyttöjärjestelmän merkki tuo ympyrämäinen nuolilogo (jep, googletin, en tarkalleen tiennyt mitä tuo merkki tarkoittaa). Kaikissa neljässä oletetussa feikki OPI-pullossa tuo merkki ei ollut tasaisen pyöreä ympyrä, vaan enemmänkin ellipsin muotoinen, tuollainen litistynyt ympyrä =D


Vasemmalla puolella siis feikki ja oikealla puolella oikea & virallinen OPI. Kaikissa omistamissani oikeissa OPI -lakoissa tuo kierrätysmerkki on tasainen ympyrä, kun taasen kaikissa noissa feikkipulloissa ne olivat tuollaisia ellipsimäisiä, vähän auton alle jääneen näköisiä. En tiedä löytyykö tällainen tunnistettavuus useastakin OPI:n feikkilakasta, vai ovatko vain nämä Kyprokselta löytyneet feikkituotannot tämän näköisiä. Tämähän ei siis ole mitään faktatietoa, vaan ihan oma tulkintani, eli voi todellakin olla myös virheellistä tietoa.

Pulloista huomaa, että tekstit ovat eri korkeuksilla, mutta sitä en pitäisi paljastavana seikkana, koska huomasin tekstin korkeuksien heittävän keskenään myös oikeissa OPI-pulloissa.

Lakan laatu alkoi myös epäilyttämään ja tämän takia ryhdyinkin pulloja taas alunperin tarkemmin syynäämään. Lakan ollessa jonkun aikaa käyttämättömänä, lakan väri saattaa hieman ns. kerrostua pullossa, eli ei ole niin tasaisen värinen. On hieman vaaleampaa kohtaa ja hieman tummempaa kohtaa pullossa. Yleensä tämän ongelman saa poistumaan ravistelemalla hieman lakkapulloa mutta näiden feikkilakkojen kanssa se ei oikein toiminut...En tiedä kuinka kauan olin pulloa heilutellut, ravistellut ja sheikkaillut, mutta sisältö näytti yhä edelleen tällaiselta...Väri ei tasaantunut sitten millään.


Nämä lakat maksoivat silloin ostaessa 7 € /kpl, joten ihan hullunhalpoja eivät siis olleet, enkä hinnan puolesta osannutkaan oikeastaan epäillä feikeiksi. Ehkä olin siis hieman hölömö ja niin sokaistunut tästä ah! niin upeasta markettilöydöstä lomareissullani, että terve järki unohtui sinne hotellin uima-altaalle kauppareissun ajaksi. Tietääpähän seuraavan kerran lomareissulla tsekkailla lakkapullot astetta tarkemmin.

 

6 kommenttia:

  1. Pullon pohjassa olevan tarran olen itse todennut käytännössä varmimmaksi tavaksi tunnistaa feikki. Omissa feikeissa gontti on ollut ihan eri näköinen eikä päällimmäinen tarra irtoa helposti kuten pitäisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää että tuo pullon pohjan tarran irrottaminen vaikuttaisi olevan siis todellakin toimiva & varma konsti tunnistaa feikki OPI :) Tuossa linkittämässäni jutussa mainittiin siitä myös :) Muistan että näiden pullon pohjien tarrojen irrottaminen ei oikein onnistunut, tarrat olivat juurikin liimautuneet todella tiukasti kiinni ja repivät tekstin mukanaan. Ja tämänkin jälkeen vielä siis mietin että aitoja vai feikkejä.... =D

      Poista
  2. Värin erottuminen on kyllä aika hälyttävä merkki, en näet muista että yhdessäkään omistamassani varmasti aidossa OPIssa olisi moista tapahtunut vanhojenkaan pullojen kohdalla. China Glazen cremelakat kyllä sen sijaan moista harrastavat ja sekin on yksi syy, miksi vähän karsastan niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on niin totta China Glazen lakkojen, mutta niissä värin saa onneksi kuitenkin tasaiseksi ravistamalla. Vaikka täytyy myöntää, että eivät kyllä näytä kovin laatulakoilta, kun väri on päässyt pahasti erottumaan pullossa =D Erityisesti For Audrey -lakka tekee tätä itsellä hyvinkin nopeasti käytön tai sekoittelun jälkeen. Ja Silver Lining -lakka, siihen päälle tulee sellainen harmahtava, vesikerroksen näköinen litku, yak..!

      Poista
  3. OPI Touring America -kokoelman lakoissa oli tuota sekoittumattomuutta ihan yleisesti. Vaikka pulloa ravisteli kuinka, pullon reunoilla näkyvä tummempi pigmentti ei tahtonut sekoittua lakkaan kunnolla. Ne olivat tosin valmiiksi sellaisia eivätkä vasta jonkin aikaa seisottuaan.

    Värit erottuvat minulla toisistaan kyllä monissakin OPI-lakoissa, mikäli lakat seisovat pitkään käyttämättöminä, mutta onneksi ne ravistelemalla saa taas kuntoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, hyvä tietää tuokin! Ajattelin juurikin tuon sekoittumisongelman olevan aika varma merkki feikkiydestä. Tosin näissä tuo erottumisongelma paheni vain ajan kuluessa ja nyt se meni siihen pisteeseen, etten saanut väriä enää tasaiseksi ollenkaan.
      Olisi pitänyt melkein kellottaa se aika mitä yritin tuotakin pulloa sekoitella (minuuteissa jo liikutaan...) mutta tuollaiseksi jäi. Normaalisti lakka sekoittuu yleensä itsellä jo noin 10 sekunnissa.
      On tuo feikkien tunnistaminen kyllä melko mielenkiintoista puuhaa...ja silti jää sellainen pieni epävarmuus että tulkitsinkohan oikein kuitenkaan... =D

      Poista

Kiitoksia kommentistasi :)
Thanks for your comments, you can leave it also in English :)